300 g polenta*,
1500 ml víz,
só,
300 g zöldborsó,
100 g vaj*,
150 g feta
saláta (4 adag):
1 fej jégsaláta*,
3 db narancs* - kifilézve,
30 g saláta-magkeverék,
100 ml olívaolaj,
1 tk mustár,
1 tk méz,
1 db narancs* - leve,
só, bors
A polentát ötszörös mennyiségű vízben megfőztem. Amikor már életveszélyesen köpködött, levettem a tűzről, hozzákevertem a nyers borsót és a vajat. Kivajazott tepsibe öntöttem a felét, megszórtam fetával, majd befedtem a maradékkal.
A salátaöntethez az olajat elkeverem a mustárral és a mézzel, utána hozzáadom egy narancs levét is. Mixerben vagy lezárt befőttesüvegben alaposan elkeverem, sóval, borssal ízesítem.