300 g quinoa*,
450 ml víz,
só,
olívaolaj,
1000 g cukkini*,
1 csokor újhagyma*,
1 csokor petrezselyemzöld*,
250 g koktélparadicsom*,
200 g feta,
chili,
só, bors
A quinoát lehető legkisebb lángon, fedő alatt, kevés sóval megfőzzük. Amikor elfogy alóla a víz, levesszük a tűzről, de továbbra is lefedve tartjuk, hogy tovább puhuljon. A felszeletelt cukkinit három adagban, olajon megsütjük - nem kell sokáig pirítani, épp csak a nyersességét veszítse el, de maradjon ropogós. Sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, majd a sült cukkini társaságában a quinoához forgatjuk, chilivel ízesítjük. Rászórjuk a paradicsomokat és rámorzsoljuk a fetát.
GoodFood recept alapján készítettem