400 g zöldborsó*,
250 g ricotta (esetleg túró*),
70 g parmezán,
15 ml szezámolaj,
30 ml olívaolaj,
1 citrom héja*,
só, bors,
250 g wonton tészta (kb. 50 lap, 10x10 cm)
hozzávalók a mártogatóshoz:
60 ml szójaszósz*,
10 ml szezámolaj*,
15 ml citromlé*,
20 g gyömbér
A borsót pár percig főzzük, langyosra hűtjük, aprítógépben pürésítjük, elkeverjük a többi hozzávalóval. A tésztalapok közepére egy-egy teáskanálnyi masszát adagolunk, a szélét bevizezzük, összetapasztjuk. A batyukat kívülről vékonyan megkenjük olajjal, 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük (amíg a széle enyhén pirulni nem kezd). Szójaszószos öntetben mártogathatjuk.
recept a White On Rice Couple-ről