hozzávalók (3 adag):
olaj,
900 g lilahagyma*,
kakukkfű,
só, bors
80 g vaj*,
200 ml tej*,
2 tojás*,
1 kk mustár,
100 g kemény kecskesajt - reszelve,
250 g finomliszt*,
1 tk sütőpor,
só
A kisebb hagymákat negyedelve, a nagyobbakat hat felé vágva olajon puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a mustárt és a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és belereszeljük a sajt kétharmadát. Piteformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a hagymát, rámorzsoljuk a maradék sajtot. A lisztes és a tojásos keveréket összedolgozzuk, a hagymára öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Doctor Pepper receptje alapján készítettem, módosított arányokkal