2011. július 21., csütörtök

sült padlizsán, krumpli és paneer

hozzávalók (3 adag):
paneer - 2000 ml tejből* és 5 ek citromléből,
(a savójából is tegyünk félre!)
2 db (650 g) padlizsán*,
700 g apró szemű újkrumpli*,
kb. 100-100 ml olaj (vagy ghee még jobb lenne),
30 g ghee/vaj*,
római kömény,
fél kk asafoetida (hing),
kurkuma,
chilipor,
őrölt koriander,
só,
100 ml savó*

Két liter tejből a szokásos módon paneer-t gyártottam, leszűrésekor némi savót is félretettem. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágtam (kb. 2,5 centisekre), olajjal bőségesen meglocsoltam, 200 fokos sütőben megsütöttem. A krumpliról, ha zsenge, szivaccsal ledörzsölöm a héját, most azonban hámozásra volt szükség, majd olajban kisütöttem őket. Kihalásztam, a maradék olajban a kockákra vágott paneer-t is aranyszínűre pirítottam.
Amikor mindezekkel előkészültem, ghee-n/vajon kissé megpirítottam a fűszereket (ne égjenek meg), felöntöttem egy deci savóval, felforraltam, majd beledobáltam a megsütött padlizsánkockákat. Pár percig kevergetve tovább forraltam, amikor elég puha volt, hozzáadtam a sült krumplit és a paneer-t is. Innen már rövid összemelegítés után elkészült.

(Kurma dásza 'Ínycsiklandó vegetáriánus ételek' című könyvében szereplő recept nyomán készítettem, más technológiával és arányokkal)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...