50 g mandula,
25 g vaj*,
400 g zöldborsó* (fagyasztott),
1 csokor bazsalikom,
80 ml olívaolaj,
80 g pecorino,
100 g cukorborsó (mange-tout)
só, bors
400 g száraztészta
A mandulát száraz serpenyőben illatos aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük. A vajon néhány perc alatt megpároljuk a borsót. Amikor elkészült, felét aprítógépbe öntjük, az összetépkedett bazsalikomlevelek és a mandula társaságában leturmixoljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és 50 g reszelt pecorino-t is, és ezekkel a masszát tovább pépesítjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. További olívaolajjal lazíthatunk rajta. Melegítsük meg a félretett egész borsószemeket, pirítsuk meg vele együtt a cukorborsót is. Tálaláskor a pesto mellett szórjuk a tészta tetejére ezeket is és reszeljük vagy szeleteljük rá a maradék sajtot is.
Chili&Vanilia ötlete alapján készítettem