600 g spárga*,
1 doboz (nettó 23 g) szardella-filé,
só, bors
40 g vaj*,
400 g zöldborsó* (fagyasztott),
só,
zöldborsócsíra
4 db tojás*,
1 ek ecet,
stopperóra
tálalához: citrom*, olívaolaj
A spárgát összeforgatjuk az apróra tépkedett szardellával és annak olajával. Sózzuk, borsozzuk, 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Közben a vajon megpároljuk a borsót.
A buggyantott (posírozott) tojáshoz egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Egy tojást felütünk, csészében parkoltatjuk. Amikor a víz felforrt, hozzáadunk egy evőkanálnyi ecetet és a kanállal erősen megkeverjük. A tojást közelről az örvény közepébe öntjük, három percig főzzük (ennyi idő alatt a sárgája folyós marad, csak a fehérje szilárdul meg). A fehérjecafrangokat megpróbáljuk még főzés közben a tojásra csomagolni (vagy rögtön kidobjuk a csudába). Merőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük, majd a vizet hagyjuk ismét alaposan felforrni és kezdjük elölről a következő tojással (ecetet már nem kell hozzáadni).
Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá, illetve meglocsolhatjuk olívaolajjal, citromlével.
A buggyantott (posírozott) tojáshoz egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Egy tojást felütünk, csészében parkoltatjuk. Amikor a víz felforrt, hozzáadunk egy evőkanálnyi ecetet és a kanállal erősen megkeverjük. A tojást közelről az örvény közepébe öntjük, három percig főzzük (ennyi idő alatt a sárgája folyós marad, csak a fehérje szilárdul meg). A fehérjecafrangokat megpróbáljuk még főzés közben a tojásra csomagolni (vagy rögtön kidobjuk a csudába). Merőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük, majd a vizet hagyjuk ismét alaposan felforrni és kezdjük elölről a következő tojással (ecetet már nem kell hozzáadni).
Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá, illetve meglocsolhatjuk olívaolajjal, citromlével.