hozzávalók a krumplipüréhez (6-8 adag):
1800 g krumpli*,
4 ek (60 ml) olaj,
1 szál póréhagyma*,
1 közepes fej (700 g) kelkáposzta*,
75 g vaj*,
200 ml tej*,
só, bors
hozzávalók a zabfasírthoz (36 db):
5 szál répa*,
300 g apró szemű zabpehely*,
fél csomó újhagyma*,
2 db tojás*,
só
+olaj a sütéshez
A csíkokra vágott kelkáposztát a póréval nagy lángon megpirítjuk (két részletben, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolva, a káposzta ne töttyedjen össze, hanem maradjon ropogós). A megfőtt krumplit krumplinyomóval összetörjük, elkeverjük a vajjal és a tejjel, majd a végén hozzákeverjük a kelkáposztát is.
A felkarikázott répát puhára főzzük, főzőlevével együtt pürésítjük, elkeverjük a fasírt többi hozzávalójával. Fél óra pihentetés után gombócokat formázunk, olajban kisütjük.