hozzávalók a borsópörkölthöz:
2 ek (30 ml) olaj,
2 fej (150 g) hagyma*,
600 g zöldborsó,
150 g tejföl*,
pirospaprika,
só, bors
hozzávalók a gombócokhoz (30 db):
500 g túró*,
100-120 g búzadara* (a túró nedvességétől függően),
2 db tojás*,
bazsalikom - apróra vágva,
petrezselyemzöld* - apróra vágva,
só
A gombócok hozzávalóit összekeverem, 30-60 percre félreteszem. Amíg a dara megszívja magát, a hagymát megdinsztelem, tűzről lehúzva paprikázom, majd megpárolom rajta a borsót. Sózom, borsozom, a végén hozzárotyogtatom a tejfölt is. A túrómasszából kisméretű diónyi gombócokat formázok, forró, sós vízben kifőzöm őket.