hozzávalók (6 adag):
300 g száraz fehérbab*,
2 ek olaj,
1 fej (80 g) hagyma*,
3 szál (150 g) szárzeller*,
2 db (240 g) répa*,
2 gerezd fokhagyma*,
kakukkfű,
só, bors,
2 kis fej (700 g) kelkáposzta*,
fél doboz konzerv paradicsom,
100 ml víz
fejenként 1-1 db tojás*,
1 ek ecet
Babot előzetesen beáztatom, só nélkül megfőzöm (forrás után már kis lángon). Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, szárzellert és répát, fűszerezés után a csíkokra vágott kelkáposztát is pirítom kicsit, majd kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára párolom a zöldségeket. Amikor már majdnem elkészült, hozzákeverem a babot és a paradicsomot is, azokkal főzöm készre. Feltétnek buggyantott tojás kerülhet rá.