hozzávalók:
60 g tápiókagyöngy (apró szemű)3,5+1,5 dl víz3-4 szelet gyömbér2 db kardamom, magjai mozsárbanösszezúzva200-250ml kókusztejszín2 evőkanálmézcsipetnyi só
400 g erdei gyümölcs keverék
1. áztassuk a tápiókát 3,5 dl vízbe (min. egy órára, de lehet egy éjszakára is)
2. öntsük fel a maradék 1,5 dl vízzel, adjuk hozzá a fűszereket
3. vastag talpú lábosban, kis lángon forraljuk fel
4. sűrűsödéstől kezdve folyamatosan kevergetve főzzük 15 percig, míg nagyjából átlátszóvá nem válik
5. tűz lekapcsolása után halásszuk ki a gyömbért, keverjük bele a cukrot/mézet
6. hígítsuk fel a kókusztejszínnel viszonylag folyósra
7. adagoljuk poharakba
8. tetejére erdei gyümölcs