700 g ceruzabab*,
1 citrom lereszelt héja*,
3 ek (45 ml) olívaolaj,
1 ek (15 ml) citromlé*,
fél csokor zsenge kapor*,
néhány szál menta*,
só, bors,
150 g feta,
50 g dióbél
(120 g barnarizs*)
A megtisztított zöldbabot blansírozom: 6-8 perc sós vízben történő főzés után jéghideg vízben lehűtöm, majd lecsepegtetem. Egy citrom héját lereszelem, a héjat félreteszem, a citrom felének kifacsart levéből az olívaolajjal öntetet készítek. A megszárított zöldbabot elkeverem az öntettel és a finomra vágott zöldfűszerekkel, sózom, borsozom. A tetejét megszórom fetával, durvára vágott dióval, meglocsolom még egy kis olívaolajjal, megszórom citromhéjjal. (Kevés főtt rizst is készítettem mellé.)
forrás: Hugh Fearnley-Whittingstall receptje