2010. augusztus 10., kedd

citromtorta


hozzávalók (2 nagy adag):
2 db jostapitéből leeső, lefagyasztva félretett pitealap,
2 egész tojás,
2 tojás sárgája,
50 g cukor*,
100 ml citromlé (kis tojások esetén),
75 g vaj*,
50 g csokoládé*

A felengedett alaptésztákat két 13 cm-es, kerámia piteformában babbal 180 fokon elő-, majd készre sütöm. Miután kihűlt, a belsejüket gőz fölött megolvasztott csokoládéval kenem ki.
A tojásokat a cukorral habosra verem, hozzákeverem a citromlevet (nagy méretű tojásokhoz mehet 125 ml) , majd vastag fenekű lábosban, legkisebb lángon, folyamatosan kevergetve besűrítem (82 C fokig melegítve). A sűrűsödés pillanatában lekapom a tűzről, másik edénybe öntöm, lehűtöm. Amikor langyos (60 C fokot eléri), hozzákeverem a felkockázott vajat. A kihűlt krémmel megtöltött pitéket hűtőszekrényben szilárdítom. A tetejüket a maradék csokoládéval díszítem.


Millie receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...