hozzávalók:
600 g finomliszt*,
1 zacskó (7 g) szárított élesztő,
1 kk cukor*,
3 dl langyos tej*,
125 g vaj*,
só
1 tojás* - a tetejét megkenni,
durva szemű só - a tetejét megszórni,
köménymag - a tetejét megszórni
A liszt közepébe mélyedést fúrok, beleszórom az élesztőt. A vajat felolvasztom, hozzámérem a tejet és a cukrot, és a langyos keverék negyedével felfuttatom az élesztőt. Csak ezután keverem hozzá a sót és a maradék vajas tejet, majd alaposan bedagasztom a tésztát. Huzatmentes helyen, konyharuhával letakarva 1-2 óráig kelni hagyom. Miután megdagadt, négy egyenlő részre vágom, a negyedekből gombócokat gyúrok, egyet-egyet kerek lappá nyújtok, sugárirányban nyolc cikkelyre vágom és a cikkelyeket a kör szélétől a közepe felé haladva összesodrom. Tepsire sorakoztatom, a tetejüket megkenem villával elkevert tojással, megszórom sóval, köménymaggal. 210 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Heimann Ági receptje alapján