2010. augusztus 25., szerda

zöldbableves misoval


hozzávalók (1,2 liter / 3-4 adag):
2 ek olívaolaj,
1 fej (130 g) hagyma*,
4 db (160 g) kisebb krumpli*,
2 szál (130 g) répa*,
1 szál (40 g) petrezselyemgyökér*,
200 g zöldbab*,
100 g hüvelyes zöldségkeverék,
20 ml csökkentett sótartalmú szójaszósz,
30 g miso*

Az olívaolajon megpárolom a hagymát, majd a gyökérzöldségeket is. Hozzáadom a hüvelyeseket, 1 liter vízzel és a szójaszósszal a zöldségeket kis lángon megfőzöm. Amikor elkészült, a lángot elzárom, a misot szűrőkanálon keresztül a levesbe keverem. Ízlés szerint további szójaszósz adagolható.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...