2010. augusztus 25., szerda

köleskrémes süti


hozzávalók a tésztalapokhoz:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
350 g finomliszt*,
100 g barna nádcukor*,
1 tk 'ötfűszer' fűszerkeverék,
1 csomag sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
1 tk cream of tartar,
csipet só,
100 ml citromlé,
100 ml lenmagolaj,
350 ml víz

A száraz és nedves hozzávalók külön-külön kimérése és összekeverése után egybeöntjük őket, sűrűn folyós állagú tésztát készítve. Sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítve, 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

a Napfényes Cukrászda receptje alapján

hozzávalók a köleskrémhez:
250 g köles*,
900 ml rizstej*,
30 ml citromlé,
50 g méz,
2 kk vaníliakivonat,
125 g kókuszvaj,

lekvár, gyümölcs

Az előző este beáztatott kölest a rizstejben megfőzöm. Belekeverem az ízesítőket, majd amikor kihűlt, a habosra vert kókuszvajat is. Hűtőben megszilárdítom, majd a lekvárral megkent tésztalapok közé töltöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...