2010. augusztus 26., csütörtök

padlizsános rozskorong


hozzávalók:
125 g teljes kiőrlésű rozsliszt*,
175 g finomliszt*,
fél zacskó (3,5 g) szárított élesztő,
1 kk cukor*,
150 ml langyos tej*,
62,5 g vaj*,
tejföl*,
durva szemű só, frissen őrölt bors

olaj,
1 db padlizsán*,
150 g scamorza sajt,
200 g koktélparadicsom*

Az élesztőt kevés tejben cukorral felfuttatom. A maradék tejben felolvasztom a vajat, majd a keveréket a lisztekkel és az élesztővel bedagasztom. A tésztát meleg helyen kb. egy óráig kelni hagyom, közben olajban kisütöm a fél centi vastagra szeletelt padlizsánkarikákat. A kb. kétszeresre dagadt tésztát annyi részre osztom, ahány szelet padlizsán készült. Kis gombócokat gyúrok, majd laposra nyújtom őket. Minden tésztakorongra egy-egy szelet sózott-borsozott padlizsánt, sajtot és egy-egy szem egész koktélparadicsomot teszek. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...