2010. augusztus 24., kedd

falafel


falafel (21 db):
1 ek (15 g) lenmag*,
1 doboz (nettó 260 g) csicseriborsó konzerv,
1 fej (150 g) édeshagyma*,
2-3 gerezd fokhagyma*,
2 ek (30 g) pirított szezámmag*,
2 ek olívaolaj,
petrezselyemzöld*,
római kömény,
só, bors

Az aprítóban ledarált lenmagot 50 ml vízzel felöntöm, állni hagyom. A leöblített csicseriborsót a hagymával és a fokhagymával ledarálom, majd hozzákeverem a többi hozzávalót. A diónyi golyókat 180 fokos sütőben 40 percig sütöm.

Sajtkukac Niki receptje alapján


köret:
150 g gersli* - 4 dl sós vízben megfőzve,

2 ek olívaolaj,
2 db kisebb lilahagyma*,
kis fej (550 g) lila káposzta*,
só, bors

A vékony csíkokra vágott káposztát olívaolajon megdinsztelt hagymán pároltam meg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...