2010. augusztus 9., hétfő

vega korma

hozzávalók (4 adag):60 g vaj,
fél fej (8 gerezd) fokhagyma*,
2 cm galanga (vagy gyömbér),
70 g mandula,
garam masala,
2 répa*,
3 db krumpli*,
kurkuma,
római kömény,
2 db (200 g) cukkini*,
250 ml kókusztej,
5 szem kardamom

200 g barna jázminrizs*,
só,
6,25 dl víz

Egy kisebb (de nem kicsi) serpenyőben 30 g vajon megpárolom a félbe vágott fokhagymagerezdeket, a mandulát, a friss, reszelt galangát (vagy gyömbért) és a garam masalát.
Másik, nagyobb serpenyőben újabb 30 g vajon párolni kezdem az apróra felkockázott krumplit, a répát, sózom, kurkumával, római köménnyel, mozsárban megtört kardamom magokkal fűszerezem. Néhány perc múlva hozzáadom a cukkinit, majd a fokhagymás cuccot is beleborítom, felöntöm kókusztejjel és addig rotyogtatom, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
Főtt rizzsel tálalom.

Tomi útmutatásai alapján (+csirkétlenítve)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...