2010. augusztus 12., csütörtök

sárgabarackos-rókagombás pite

hozzávalók a pitealaphoz:
150 g finomliszt*,
fél tk sütőpor,
csipet só,
100 g vaj*,
50 ml hideg víz

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A vízzel tésztává gyúrjuk. 25-30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

hozzávalók a töltelékhez:
300 g rókagomba,
1 fej hagyma*,
30 g vaj*,
200 g sárgabarack,
2 gerezd fokhagyma*,
1 cm gyömbér,
szerecsendió,
só, bors,
1 tojás*,
50 ml tejszín,
70 g mozzarella

A gombát száraz serpenyőben közepesen nagy lángon sütni kezdjük, amíg némi vizet nem ereszt magából. Hozzáadjuk a vajat és a hagymát, tovább pároljuk, amíg a levét nem kezdi elforrni. Ekkor belekeverjük az apróra vágott barackot, óvatosan kevergetjük. A lángot kicsire vesszük, vékony szeletekre vágott fokhagymával,  reszelt gyömbérrel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Amikor elkészült, szerecsendiót reszelünk rá. A tojást villával felverjük, belekeverjük a tejszínt is. A gombás tölteléket beletöltjük az elősütött pitetésztába, óvatosan ráönjük a tojásos keveréket, ügyelve, hogy a peremen ne csorduljon túl. A tetejét megszórjuk mozzarellával, 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

Martin Lersch receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...