2010. augusztus 3., kedd

gerslis uborkasaláta patisszon-tócsnival


hozzávalók a salátához (4 adag):
80 g gersli* - megfőzve,
4 fürtös uborka*,
50 g borsó,
1 gerezd fokhagyma*,
kakukkfű,


Sajtkukac Niki receptje kaportalanná alakítva


hozzávalók a tócsnihoz (10 db):
500 g patisszon*,
2 tojás*,
2 ek (30 g) árpapehely* - lisztté őrölve,
2 ek (30 g) árpapehely* - árpapehely formátumban,
1 fej hagyma* - apróra vágva,
fél csokor petrezselyemzöld*,
só, bors

olaj - a kisütéshez


A patisszont feldarabolom, a magok környéki szivacsos részt kivágom, a húsát lereszelem, besózom, szűrőben 20-30 percig állni hagyom, a keletkező levet kinyomkodom belőle. A többi hozzávalóval összekeverem, olajban kisütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...