2010. július 8., csütörtök

jostapite


















alaptészta hozzávalók (8-12 szelet):
250 g liszt*,
175 g vaj*,
20 g cukor*,
1 tojás* (XL méret)

Először a hideg vajat a liszttel és a cukorral összemorzsolom, aztán belekeverem a tojást is. Néhány órára hűtőbe rakom, majd lisztezett munkalapon kinyújtom, piteformába nyomkodom, lelógó széleket levágom, félreteszem más alkalomra (lefagyasztva).
190 fokos sütőben 20-25 percig vakon elősütöm (babbal).

töltelék:
2 db tojás*,
80 g cukor*,
100 ml tejszín,
1 kupak vaníliakivonat,
500 g josta* (vagy feketeribizli)

Tojásokat a cukorral habosra verem, belekeverem a vaníliakivonatot és a tejszínt. Jostát az előkészített tésztába szórom, krémet ráöntöm. Tovább sütöm, amíg a krém aranyszínűre sül.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...