2010. július 27., kedd

soupe au pistou

hozzávalók (1,5 l):
olívaolaj,
1 hagyma*,
1 répa*,
2-3 vékony petrezselyemgyökér*,
1 szál angolzeller*,
só, bors,
2 db (100 g) újkrumpli*,
1 db (75 g) kápia paprika*,
100 g szójabab (mirelit, SPAR Vital)
100 g cukorborsó*,
1 db (100 g) cukkini*,
100 g pesto* (fenyőmag, dió, mandula, stb. nélkül)

Olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, répát, petrezselymet és szárzellert, sózom-borsozom, hozzáadom a krumplit és a szójababot, vízzel felöntöm. A főzés végéhez közelítve teszem csak bele a paprikát, a cukorborsót és a cukkinit is. A végén belekeverem a pesto-t is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...