2010. július 23., péntek

málnás-zabpelyhes szelet


hozzávalók a tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
150 g apró szemű zabpehely*,
100 g barna cukor*,
3 g sütőpor,
3 g szódabikarbóna,
3 g őrölt fahéj,
1/2 tk só,
125 g vaj*,
1 tojás*

hozzávalók a töltelékhez:
600 g málna,
20 g barna cukor*,
1 kk vaníliapaszta

A tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd hozzákeverem azt is. Sütőt 180 fokra előmelegítem. A tészta kb. 80%-át tortaformába csömöszölöm, 12-15 percig elősütöm. Közben összekeverem a málnás tölteléket. Az elősütés után a tésztára öntöm, a maradék morzsát lazán rászórom. További 35-40 percig sütöm.

Sajtkukac Niki receptje alapján
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...