2010. július 28., szerda

töklasagne


hozzávalók (4 adag):
500 g főzőtök* (helyett inkább zsenge cukkini),
2 közepes (250 g) cukkini*,
2 paprika*,
100 g mángold*,
100 g paradicsom*,
olívaolaj,
1 nagy fej hagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
bazsalikomlevelek*,
majoranna, kakukkfű,
só, bors,
200 g sajt (Cserpes/natúr fonott),
10 g napraforgómag*

besamell:
25 g vaj,
20 g liszt,
1,5 dl zöldségleves,
1 dl (zab)tej(szín),
só, szerecsendió

Forró vajon a lisztet világosra pirítom. Amikor hólyagosodik, hozzákeverem a levest és a tejet/zabtejszínt (apránként, csomómentesen). 8 percig kis lángon, folyamatosan kevergetve főzöm, majd sóval, szerecsendióval ízesítem.
Kiolajozott jénai edénybe rétegezek zöldséghámozóval hosszában vékonyra szelt tököt, olajon párolt hagymát, vékony paprikaszeleteket, zöldfűszereket, besamelt, mángoldleveleket, paradicsomot, fokhagymaszeleteket, bazsalikomot, cukkinit, sajtot. A tetejére napraforgómagot szórok. 180 fokos sütőben (előmelegítés nélkül) 50 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...