2010. július 12., hétfő

mángoldos-zöldséges rizottó


















hozzávalók (4 adag):
25 g vaj* vagy olívaolaj,
1 hagyma*,
20 dkg rizs (carnaroli, vialone nano, arborio),
1 l zöldségalaplé* (dm/Alnatura kockából),
2 gerezd fokhagyma*,
1 répa*,
2 szál angolzeller,
1 cukkini* (10 dkg),
15 dkg mángold*,
só, bors,
1/2 csokor petrezselyem*,
snidling,
majoranna,
30 g vaj*,
100 g grana padano

Vajon (vagy olajon) a hagymát megdinsztelem, rizst is kicsit sütöm, majd a zöldséglevet merőkanalanként hozzáadva, állandóan kevergetve közepes lángon a rizst megfőzöm. A keményebb zöldségeket apró, hosszúkás darabokra vágom, kis olajon fokhagymával megpárolom, majd hozzáadom a csíkokra vágott mángoldot is. Fűszerezés után, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és a reszelt sajtot is.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...