2010. július 14., szerda

kölesgombóc


















hozzávalók (28 db):
150 g köles* - beáztatva,
700 ml rizstej*,
60 g durumbúzadara*,
pár csepp mandulaolaj,
citromlé, citromhéj,
30 g mazsola,
sütimorzsa (vagy apróra tört keksz)

A kölest előző este (vagy reggel) beáztatom. Miután megpuhult, 500 ml rizstejben, kis lángon majdnem készre főzőm. Hozzáadom a búzadarát és a maradék rizstejet, tovább főzőm, amíg besűrűsödik. Belekeverem a mazsolát, pár csepp mandulaolajat, citromlével és citromhéjjal ízesítem, hűlni hagyom. Amikor langyos, kis gombócokat formázok, belehempergetem a morzsába rámasszírozom a morzsát. Fazonigazítás után mézes tejföllel vagy gyümölcsszósszal tálalható.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...