750 g répa* (10-12 darab közepes méretű),
1 doboz konzerv csicseriborsó,
1 fej hagyma,
2 ek tahini,
1 tk római kömény,
2 tojás*,
olívaolaj,
1 fej hagyma,
2 ek tahini,
1 tk római kömény,
2 tojás*,
olívaolaj,
40 g szezámmag*,
50 g teljes kiőrlésű tönkölymorzsa*,
1 citrom reszelt héja és 1 tk citromlé,
só
BBC GoodFood receptje alapján
hozzávalók a zsemlékhez (9 db):
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
1 citrom reszelt héja és 1 tk citromlé,
só
A lereszelt répa harmadát a leöblített csicseriborsóval, a hagymával és a tahinivel aprítógépben leturmixolom, hozzákeverem a tahinit, a fűszereket és a tojásokat. Egy nagy serpenyőben 2 ek olajon a maradék reszelt répát megpárolom (8-10 perc). Hozzákeverem a pasztát, a zsemlemorzsát, a citromhéjat és a szezámmagot. Kis pihentetés után pogácsákat formázok, kevés olajjal megkenve grill felett vagy serpenyőben megsütöm.
BBC GoodFood receptje alapján
hozzávalók a zsemlékhez (9 db):
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
300 g finomliszt*,
2 dl langyos tej*,
1 csomag szárított élesztő,
2 ek cukor,
40 g olaj,
1 tojás,
100 g joghurt,
1 tk só
1 csomag szárított élesztő,
2 ek cukor,
40 g olaj,
1 tojás,
100 g joghurt,
1 tk só
Dagasztás után 1 óra pihentetés, 9 zsemle formázása, újabb pihentetés (amíg duplájára nő), tojássárgával megkenni, szezámmaggal megszórni, 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütni.
Limara receptje alapján
hozzávalók az összeállításhoz:
150 g vegyes saláta,
300 g uborka,
200 g koktélparadicsom,
bazsalikomlevelek,
fokhagymás joghurt,
ketchup