2010. július 26., hétfő

répaburger


hozzávalók a pogácsákhoz (9 db):
750 g répa* (10-12 darab közepes méretű),
1 doboz konzerv csicseriborsó,
1 fej hagyma,
2 ek tahini,
1 tk római kömény,
2 tojás*,
olívaolaj,
40 g szezámmag*,
50 g teljes kiőrlésű tönkölymorzsa*,
1 citrom reszelt héja és 1 tk citromlé,


A lereszelt répa harmadát a leöblített csicseriborsóval, a hagymával és a tahinivel aprítógépben leturmixolom, hozzákeverem a tahinit, a fűszereket és a tojásokat. Egy nagy serpenyőben 2 ek olajon a maradék reszelt répát megpárolom (8-10 perc). Hozzákeverem a pasztát, a zsemlemorzsát, a citromhéjat és a szezámmagot. Kis pihentetés után pogácsákat formázok, kevés olajjal megkenve grill felett vagy serpenyőben megsütöm.

BBC GoodFood receptje alapján


hozzávalók a zsemlékhez (9 db):
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
300 g finomliszt*,
2 dl langyos tej*,
1 csomag szárított élesztő,
2 ek cukor,
40 g olaj,
1 tojás,
100 g joghurt,
1 tk só

Dagasztás után 1 óra pihentetés, 9 zsemle formázása, újabb pihentetés (amíg duplájára nő), tojássárgával megkenni, szezámmaggal megszórni, 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütni.

Limara receptje alapján


hozzávalók az összeállításhoz:
150 g vegyes saláta,
300 g uborka,
200 g koktélparadicsom,
bazsalikomlevelek,
fokhagymás joghurt,
ketchup
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...