2010. július 13., kedd

mungóbabcsíraleves gerslivel


















hozzávalók (1,5 l):
1 dl mungóbab* (80 g) - beáztatva,
olívaolaj,
1 fej hagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
2 répa*,
1 kápiapaprika*,
2 paradicsom*,
30 g gyömbér,
1 kk garam masala,
1 kk őrölt római kömény,
1 kk tört mustármag,
só,
50 g gersli* (árpagyöngy) - előfőzve,
1 doboz (400 ml) kókusztej,
petrezselyem*

A mungóbabot több napig csíráztatom, annyi vízben, amennyi ellepi. Naponta (akár kétszer is) leöblítem, a vizét kicserélem. Addig csíráztatom, amíg úgy meg nem dagad, hogy bő vízben a zöld héjak nagy része leönthető, leöblíthető nem lesz (nyáron két nap, télen több).
Olajon a zöldségeket megpárolom, fűszerezem, hozzáadom a gerslit és a csírát, felöntöm kókusztejjel és vízzel. Kis lángon főzöm, amíg a bab és az árpa meg nem puhul. Apróra vágott petrezselymet keverek bele, csiliszálakkal díszítem.
Sajtkukac Niki kókusztejes mungóbablevese alapján
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...