2010. november 12., péntek

zöldborsós rakott krumpli


hozzávalók (6-8 adag):
1600 g krumpli*,
olaj,
2 csomó újhagyma*,
400 g zöldborsó*,
200 g répa*,
1 db (120 g) zöld kápia paprika*,
1 db (80 g) piros kápia paprika*,
4+4 db tojás*,
2x150 g tejföl*,
só, bors

tetejére: 150 g sajt*

Krumplit előfőzöm, a többi zöldséget olajon megpárolom. 4 tojást keményre főzök, felszeletelem. A krumpliszeletek felét kiolajozott tepsibe teszem, megpakolom a tojásszeletekkel, a tetejére kanalazom a párolt zöldségekkel elkevert maradék krumplit. 4 másik tojást felverek, belekeverek két kis doboz tejfölt, sózom, borsozom, ráöntöm a krumplira. 200 fokos sütőben 30-45 percig sütöm. A tetejére reszelt sajtot szórok.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...