2010. november 22., hétfő

quinoával rakott zöldbab


hozzávalók (6 adag):
300 g quinoa*,
600 ml víz,
100 g vágott mandula (pálcika),
2 ek olaj,
1 nagy fej (200 g) hagyma*,
2 gerezd (6 g) fokhagyma*,
400 g zöldbab*,
150 g brokkoli*,
1 csokor petrezselyemzöld*,
150 g aszalt sárgabarack*,
2 tojás*,
150 g tejföl*,
só, bors

A quinoát először is alaposan átmosom, leöblítem, hogy ne legyen keserű (én elfelejtettem, de így sem lett az), majd kétszeres mennyiségű, kissé sós vízben megfőzöm. A mandulát száraz serpenyőben halvány aranybarnára pirítom, hogy illatosabb legyen. A hagymát megdinsztelem, a zöldségeket sós vízben előfőzöm. A petrezselyemzöldet  és az aszal barackot felaprítom. Két tojást villával elkeverek, sózom, borsozom, egy kis doboz tejfölt is mellédolgozok. Mindent összeöntök, összekeverés után kiolajozott tepsibe lapogatom, 200 fokon 30 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...