hozzávalók (6 adag):
300 g quinoa*,
600 ml víz,
100 g vágott mandula (pálcika),
2 ek olaj,
1 nagy fej (200 g) hagyma*,
2 gerezd (6 g) fokhagyma*,
400 g zöldbab*,
150 g brokkoli*,
1 csokor petrezselyemzöld*,
150 g aszalt sárgabarack*,
2 tojás*,
150 g tejföl*,
só, bors
A quinoát először is alaposan átmosom, leöblítem, hogy ne legyen keserű (én elfelejtettem, de így sem lett az), majd kétszeres mennyiségű, kissé sós vízben megfőzöm. A mandulát száraz serpenyőben halvány aranybarnára pirítom, hogy illatosabb legyen. A hagymát megdinsztelem, a zöldségeket sós vízben előfőzöm. A petrezselyemzöldet és az aszal barackot felaprítom. Két tojást villával elkeverek, sózom, borsozom, egy kis doboz tejfölt is mellédolgozok. Mindent összeöntök, összekeverés után kiolajozott tepsibe lapogatom, 200 fokon 30 percig sütöm.