hozzávalók (5 adag):
1 ek olaj,
200 g fekete lencse*,
japán bors,
koriander,
római kömény,
só
2 ek olaj,
1500 g krumpli*,
1 fej (80 g) vöröshagyma*,
2 fej (78 g) fokhagyma*,
1 ágacska rozmaring,
só
A megmosott, lecsöpögtetett lencsét kevés olajon kicsit megpirítom, fűszerezem, majd bő vízben, felforralás után kis lángon, kb. 20-30 perc alatt megfőzöm. A krumplit apró kockára vágom, olajon dinsztelt hagymán átforgatom, préssel rányomom a fokhagymát, sózom, megszórom apróra vágott rozmaringgal, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. A főzőlevet leöntöm, a krumpli negyedét szétnyomkodom, elkeverem a többivel. A lencsét feltétként adom hozzá.
készült Ambrus Krisztina receptje után