2010. november 24., szerda

gremolata-s kölessel töltött tök


hozzávalók (4-6 adag):
200 g köles*,
400 ml víz,


1 csokor petrezselyem*,
2 gerezd (7 g) fokhagyma*,
2 citrom héja*,
30 g mazsola*,
2 db paradicsom*,
3 db kis méretű (2400 g) Hokkaido-tök*,
só, bors

250 g joghurt,
1 gerezd (3 g) fokhagyma*,
só,
50 ml olívaolaj

A kölest kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzöm. A tököket hosszában félbevágom, a magokat és a körülöttük levő szivacsos részt kikanalazom, kevés olajjal meglocsolva, sózva, borsozva fél óráig 200 fokos sütőben elősütöm.
A petrezselymet és a fokhagymát felaprítom, elkeverem a citromok reszelt héjával - ez a gremolata. Kétharmadát hozzáadom a köleshez, majd belekeverem a mazsolát és az apróra kockázott paradicsomokat is. Sóval, borssal ízesítem, a tökökbe töltve további 20 percig sütöm.
Az elkészült tökök tetejét fokhagymával elkevert joghurttal és az olívaolajjal elkevert maradék egyharmad gremolataval locsolom meg.

ihletadó recept a GoodFood-ból
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...