2010. november 23., kedd

narancsos-gesztenyés sült kelbimbó


hozzávalók (5 adag):
1500 g kelbimbó*,
35+15 g vaj*,
150 g gesztenyebél,
szerecsendió,
2 gerezd (9 g) fokhagyma*,
1 kisebb (160 g) narancs*,
só, bors

200 g gersli*

Miután kemény munkával megpucoltam a kelbimbót, az elkészítése már gyorsan ment: 35 g vajon megpirítottam a gesztenyét, majd kiszedtem, szerecsendiót reszeltem rá. A narancs héját lereszeltem, félretettem. A visszamaradt vajon a kelbimbót (nagyobb szemeket félbevágva) sóztam, borsoztam, narancs levével meglocsoltam (serpenyő méretétől függően több lépésben), lefedve megpároltam. Végül összekevertem a gesztenyével, narancshéjat szórtam rá.

flatcat receptje vegásítva
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...