2010. november 25., csütörtök

kelkáposztás lepény


hozzávalók (4 adag):
1 kis fej (600 g) kelkáposzta*,
3 ek olaj,
1 csomag újhagyma*,
1 fej (90 g) vöröshagyma*,
3 gerezd (8 g) fokhagyma*,
1 csokor petrezselyemzöld*,
3 tojás*,
200 ml tej*,
200 g finomliszt*,
150 g camembert,
só, bors

A csíkokra vágott kelkáposztát sózva-borsozva gőz fölött, lefedve megpárolom. Az apróra vágott hagymaféléket két kanál olajon megdinsztelem, hozzákeverem a petrezselymet, a tojásokat, a tejet és a lisztet. Ezt is ízesítem. A sajtot centis kockákra vágom. Egy kiolajozott sütőformába öntöm a tészta felét, két részletben rászórom a káposztát és a camembertet, majd rákanalazom a tészta maradékát is. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig, pirulásig sütöm.

recept ismét a Sajtkukacról (szalonnás verzió)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...