2010. november 9., kedd

mángoldos, kecskesajtos calzone


hozzávalók (6 db):
750 g finomliszt*,
másfél zacskó (10 g) szárított élesztő,
1 kk cukor*,
450 ml langyos víz,


olaj,
1000 g mángold*,
1 kis fej (30 g) fokhagyma*,
100 g natúr kecskesajt*,
100 g füstölt kecskesajt*,
só, bors

A liszt közepébe mélyedést készítek, beleszórom az élesztőt és a cukrot. Kevés langyos vízzel felfuttatom az élesztőt, utána hozzákeverem a sót és a maradék vizet, bedagasztom a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztem. Hat egyenlő részre vágom,  gombócok formájában félreteszem őket pihenni. Közben olajon megpárolom a mángoldot (ha a serpenyő mérete szükségessé teszi, több lépésben), fűszerezem. Elkeverem az apró kockára vágott sajttal. A tölteléket a két tenyérnyi méretűre nyújtott tészták egyik felére adagolom, ráhajtom a szabadon maradt részt, a szélét összesodrom. 200 fokra előmelegített sütőben, vékonyan olajozott tepsin 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...