2010. november 5., péntek

karfioltorta

hozzávalók:
700 g karfiol*,
100 g olívaolaj,
2 kis fej (100 g) lilahagyma*,
fél tk friss rozmaringlevél - apróra vágva,
20 g bazsalikom,
180 g finomliszt*,
2 tk sütőpor,
120 g pecorino sajt,
2 tk nigella mag (fekete hagymamag),
10 tojás*,
só, bors

A karfiolt apró rózsákra bontom, a szárát kis darabokra vágom. Forró, sós vízben 15 perc alatt puhára főzöm. A főzőlevét leöntöm, szűrőben lecsöpögtetve félreteszem.
A díszítéshez a lilahagymából néhány szép szeletnyi karikát vágok (kb. 3 mm vastagon), a maradékot felkockázom, a rozmaring társaságában olívaolajon 8 perc alatt, kis lángon puhára párolom. Amikor elkészült, másik edénybe öntöm, hagyom langyosra hűlni. Hozzászitálom a lisztet, belekeverem a sót, a borsot, a sütőport, a sajtot lereszelve és a nigellát. A tojásokat külön edényben felverem, majd a lisztes keverékkel összedolgozom.
24 cm átmérőjű kivajazott-lisztezett tortaformába öntöm vagy különálló papírformákba adagolom, tetejét hagymakarikákkal díszítem. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöm.

Yotam Ottolenghi receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...