2010. szeptember 3., péntek

moussaka zabpehellyel


hozzávalók (3 adag):
3 db (1100 g) padlizsán*,
800 g krumpli*,
50-100 ml olívaolaj,
250 g paradicsom*,
1 fej lilahagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
kakukkfű,
fahéj,
só, bors,
50 g zabpehely*,
200 ml zabtejszín*,
25 g saláta-magkeverék (napraforgó, tökmag, fenyőmag)

 A padlizsánokat nem hámozom meg, nem sózom be, nem facsarom ki-öblítem le, hanem csak simán 1 cm vastag, a krumplit fél cm vastag karikákra vágva, olívaolajjal meglocsolva-átforgatva, sózva, borsozva 200 fokos sütőben kb. 40-40 perc alatt elősütöm (külön-külön). Kevés olajon a lilahagymát megpárolom, hozzáadom az apró kockákra vágott paradicsomot, fűszerezem, kicsit rotyogtatom, a végén belekeverem a zabpelyhet. A tepsi alján megágyazok a krumplival, ráöntöm a zabpelyhes-paradicsomos keveréket, lefedem a padlizsánszeletekkel, besamell helyett zabtejszínnel meglocsolom, magkeverékkel megszórom, 200 fokos sütőben 20 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...