2010. szeptember 28., kedd

mogyoróvajas brokkoli


hozzávalók (4 adag):
600 g brokkoli*,
3 ek olaj,
1 fej (140 g) hagyma*,
3-4 gerezd fokhagyma*,
szójaszósz,
100 g mogyoróvaj (crunchy),
20 g szezámmag

200 g árpa*

A brokkolit kis rózsákra bontom, a szárát apró kockákra vágom, a leveleit félreteszem. Wokban felhevítem az olajat, nagy lángon, állandó kevergetés mellett megpirítom a nagyobb cikkelyekre vágott hagymát, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a felkockázott brokkoliszárat. Pár perc múlva hozzáadom a brokkolirózsákat és a szójaszószt is. A brokkolit megpárolom, szükség esetén kis vizet öntök alá. Amikor megpuhult, belekeverem a leveleket és a mogyoróvajat is. A tetejére száraz serpenyőben világosra pirított szezámmagot szórok.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...