hozzávalók (2 adag):
1 kis fej (500 g) karfiol*,
olívaolaj,
só, bors,
75 g köles*,
150 ml víz,
250 g túró*,
fél csokor petrezselyem*,
szerecsendió,
só
A kölest az enyhén sós vízben addig főzöm, míg a leve el nem fő. Kihűtés után összekeverem a túróval, apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerinti sóval. A rózsáira bontott karfiolt olajjal, sóval, borssal összeforgatom, 200 fokos sütőben, sütőpapíron szétteregetve, vágott oldallal lefelé fordítva, 15 percig sütöm. Amikor elkészült, a karfiolokat beleöntöm egy kisebb tepsibe, szerecsendiót reszelek rá, rákenem a köleses túrókrémet, és további 15 percre visszateszem a sütőbe.