2010. szeptember 8., szerda

zöldbabsaláta sült camemberttel


hozzávalók (2 adag):
100 g zöldbab*,
300 g vajbab*,
100 g hüvelyes-keverék (szójabab, lóbab, zöldborsó),
30 g vaj*,
borsikafű,
citromhéj*,
néhány csepp citromlé,
só, bors

125 g camembert sajt,
2-3 gerezd fokhagyma*,
rozmaring,
bors,
olívaolaj

A megtisztított zöldbabot blansírozom, majd a felforrósított vajban megforgatom, fűszerezem. A camembert sajtot olajjal kikent tálkába teszem, késsel lyukakat fúrok bele, a lyukakba fokhagyma-tüskéket és rozmaringleveleket dugok, mozsárban durvára tört vagy őrölt borssal megszórom, további kevés olajjal megöntözöm, 15 percre 200 fokos sütőbe dugom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...