hozzávalók (4 adag):
1 kis (650 g) sütőtök*,
só, bors,
olívaolaj,
30 g vaj vagy olívaolaj,
1 fej (140 g) hagyma*,
320 g rizs, (carnaroli, vialone nano, arborio),
1100 ml zöldségalaplé* (dm/Alnatura kockából),
200 g zöldborsó*,só, bors,
50 g vaj*,
50 g grana padano
Vajon (vagy olajon) a hagymát megdinsztelem, rizst is kicsit sütöm, rádobom a sütőben (200 fokon, 30 perc alatt) elősütött sütőtökkockákat is. A tököt a fakanállal szétnyomkodom, a rizzsel elkeverem. A zöldséglevet merőkanalanként hozzáadva, állandóan kevergetés mellett, közepes lángon elkészítem a rizottót. A fűszerezés kiigazítása után, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és a reszelt sajtot is.