2010. szeptember 27., hétfő

sütőtökös-zöldborsós rizottó


hozzávalók (4 adag):
1 kis (650 g) sütőtök*,
só, bors,
olívaolaj,

30 g vaj vagy olívaolaj,
1 fej (140 g) hagyma*,
320 g rizs, (carnaroli, vialone nano, arborio),
1100 ml zöldségalaplé* (dm/Alnatura kockából),
200 g zöldborsó*,
só, bors,
50 g vaj*,
50 g grana padano

Vajon (vagy olajon) a hagymát megdinsztelem, rizst is kicsit sütöm, rádobom a sütőben  (200 fokon, 30 perc alatt) elősütött sütőtökkockákat is.  A tököt a fakanállal szétnyomkodom, a rizzsel elkeverem. A zöldséglevet merőkanalanként hozzáadva, állandóan kevergetés mellett, közepes lángon elkészítem a rizottót. A fűszerezés kiigazítása után, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat és a reszelt sajtot is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...