2010. szeptember 30., csütörtök

isler


hozzávalók (36 db):
200 g finomliszt*,
100 g darált dió*,
50 g porcukor,
1 csipet só,
200 g vaj*

ribizli- vagy szilvalekvár

100 g étcsokoládé*,
20 g vaj*

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd minimum egy órára hűtőbe teszem. Vékonyan meglisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtom, 35 mm-es kiszúróval köröket vágok ki belőle, amiket 180 fokra előmelegített sütőben 10(-12) perc alatt világosra sütök. (Amennyiben egymás után több tepsivel sütök, a későbbieknek rövidebb idő is elegendő lehet!) Kihűlés után megkenem lekvárral, összeragasztom egy másikkal, a tetejét megkenem olvaszott csokoládéval. A tészta leeső részeit összegyúrva lefagyasztom későbbi újrahasznosítás céljából.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...