2010. szeptember 8., szerda

swiss pepperballs


hozzávalók (30 db):
75 g dió* (eredetileg mandula*) - darálva,
2 nagy tojás*,
150 g barna nádcukor*,
30 g kandírozott citromhéj,
1 kk fahéj,
1 kk 'quatre épices' fűszerkeverék (fehérbors+szerecsendió+szegfűszeg+gyömbér),
250 g finomliszt*,
1 kk sütőpor

100 g porcukor*,
néhány csepp citromlé

A tojást a cukorral kissé felverem, hozzákeverem a darált diót, az apróra vágott citromhéjat, a fűszereket, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Összegyúrom, majd diónyi gombócokat formázok belőle. 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem. A sütés ideje alatt a porcukorhoz apránként adagolva citromlevet keverek, amivel az elkészült forró kekszeket beecsetelem.

François-Xavier receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...