hozzávalók (3 adag):
750 g sütőtök*,
2 ek (30 ml) olívaolaj,
őrölt koriander,
római kömény,
só, bors
900 g cékla*,
2 gerezd fokhagyma*,
2 ek (30 ml) olívaolaj,
balzsamecet,
majoranna,
só, bors
150 g köles*
A sütőtököt meghámozom, kimagozom, kisebb gerezdekre vágom. Egy nagyobb (kb. 40x60 cm) darab sütőpapír egyik felére halmozom, megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olívaolajjal, összeforgatom, majd ráhajtom a sütőpapír üres felét, és a hajtástól indulva a papír szélét mindig ugyanabba az irányba hajtogatva összesodrom, ezzel a "zacskót" lezárom.
A céklát hámozás nélkül, csak a farkincáit és a levelek töve körüli durvább részeket levágva, a fentihez hasonlóan alufóliába csomagolom (a sütőpapírt a céklalé eláztatná).
A zöldségeket 200 fokos sütőben 60 percig sütöm. A sütőtökkel további teendő nincs, a céklát (miután langyosra hűlt) meghámozom, kisebb darabokra vágom, tálba teszem. Fűszerezem, meglocsolom olajjal, balzsamecettel és összekeverem.
Főtt kölessel tálalom, a céklára tejföl is kerülhet.