2010. szeptember 9., csütörtök

salsa verde


hozzávalók:
4-5 szardella,
50 ml tej*,
3 gerezd fokhagyma*,
só,
1 kk mustár,
1 ek (15 ml) fehér borecet (vagy citromlé),
1 ek kapribogyó,
1 csokor petrezselyem*,
1 csokor bazsalikom*,
200 ml olívaolaj

A petrezselymet és a bazsalikomot apróra vágom, a szardellákat rövid időre tejbe áztatom, a fokhagymagerezdeket durva szemű sóval mozsárban összetöröm, majd a lecsöpögtetett szardellákat is mellé teszem és megdolgozom. Hozzákeverem a mustárt, az ecetet, a kapribogyót és a zöldfűszereket. Végül lassan csurgatva hozzáadagolom az olívaolajat is.

(forrás: A bűvös szakács - Hét főfű)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...