2010. szeptember 24., péntek

kelkáposztás zabfasírt paszternákpürével


zabfasírt (28 db):
3 ek (45 ml) olaj,
1 szál (200 g) póréhagyma*,
350 g kelkáposzta*,
borsikafű,
só, bors,
250 g zöldséges zabfasírt por,
200 ml víz
olaj a sütéshez

paszternákpüré (3 adag):
500(-550) g paszternák*,
250 g krumpli*,
100 ml zabtejszín*,
szerecsendió,
A póréhagymát és a kelkáposztát olajon megpárolom, sózom, borsozom, a borsikafüvet csak a végén keverem bele (különben megkeseredik). Amikor langyosra hűlt, összekeverem a zabfasírt porral, vízzel. 30 percig pihentetem, majd kis pogácsákat formázok, olajban kisütöm.
A paszternákot és a krumplit feldarabolom, sós vízben puhára főzöm, összetöröm, zabtejszínnel elkeverem, szerecsendiót reszelek bele.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...