2010. szeptember 20., hétfő

padlizsán korma


hozzávalók (5-6 adag):
50 g vaj*,
7 gerezd (20 g) fokhagyma*,
1 nagy fej (180 g) hagyma*,
2 szál (85 g) szárzeller*,
1 szál (40 g) petrezselyemgyökér*,
2 szál (120 g) répa*,
8 db (110 g) okra*,
25 g gyömbér* - reszelve,
1 tk garam masala,
1 tk 'korma curry' fűszerkeverék,
1 kk római kömény,
1 kk őrölt koriander,
5 szem kardamom,
só, bors,
100 g kesudió*,
500 ml kókusztej,
3 db (900 g) padlizsán* - elősütve,
200 ml víz

300 g barnarizs*

Nagy, felforrósított serpenyőben a vajon megpárolom az apróra vágott zöldségeket (fokhagyma, hagyma, zsárzeller, petrezselyem, répa, okra) és a fűszereket. Hozzáadom a kesudiót és a nagy kockákra vágott padlizsánt, felöntöm kókusztejjel, néhány percig rotyogtatom, ha túlságosan besűrűsödne, vizet öntök alá. Körítésnek barnarizst adok mellé.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...