125 g finomliszt*,
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
175 g vaj*,
175 g vaj*,
1 tojás* (XL méret),
só
só
Először a hideg vajat a liszttel és sóval összemorzsolom, aztán belekeverem a tojást is. Néhány órára hűtőbe rakom, majd lisztezett munkalapon kinyújtom, piteformába nyomkodom, lelógó széleket levágom, félreteszem más alkalomra (lefagyasztva).
180 fokos sütőben 25 percig elősütöm (babbal).
töltelék:
2 tojás*,
200 ml tejföl*,
25 g liszt*,
só25 g liszt*,
olívaolaj,
1 szál (65 g) szárzeller,
1 db (60 g) répa,
1 db (100 g) kápia paprika*,
2 db (380 g) cukkini,
koriander, római kömény,
petrezselyemzöld,
só, bors
50 g 'provolone piccante' sajt
A tojásokat a tejföllel, sóval összehabarom, majd belekeverem a lisztet is. Tetszőleges zöldségeket tetszőleges fűszerekkel pici olajon megpárolok, az elősütött piteformába egyengetem, a krémet ráöntöm, a tetejét reszelt sajttal megszórom. További 20-25 percig sütöm.