2010. szeptember 3., péntek

zöldséges pite


alaptészta hozzávalók (8-12 szelet):
125 g finomliszt*,
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
175 g vaj*,
1 tojás* (XL méret),

Először a hideg vajat a liszttel és sóval összemorzsolom, aztán belekeverem a tojást is. Néhány órára hűtőbe rakom, majd lisztezett munkalapon kinyújtom, piteformába nyomkodom, lelógó széleket levágom, félreteszem más alkalomra (lefagyasztva).
180 fokos sütőben 25 percig elősütöm (babbal).

töltelék:
2 tojás*,
200 ml tejföl*,
25 g liszt*,


olívaolaj,
1 szál (65 g) szárzeller,
1 db (60 g) répa,
1 db (100 g) kápia paprika*,
2 db (380 g) cukkini,
koriander, római kömény,
petrezselyemzöld,
só, bors

50 g 'provolone piccante' sajt

A tojásokat a tejföllel, sóval összehabarom, majd belekeverem a lisztet is. Tetszőleges zöldségeket tetszőleges fűszerekkel pici olajon megpárolok, az elősütött piteformába egyengetem, a krémet ráöntöm, a tetejét reszelt sajttal megszórom. További 20-25 percig sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...