2010. szeptember 6., hétfő

mángoldos-zöldborsós rizs


hozzávalók:
2 ek (30 ml) olaj,
1 fej (70 g) édeshagyma*,
200 g barnarizs*,
só,
650 ml víz

olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma*,
(240-)250 g mángold*,
2 cékla szára és levelei*,
200 g zöldborsó*,
vega-mix,
só, bors

Az apró kockára vágott hagymát olajon megpárolom, majd ráöntöm a rizst, sózom, egy percig a rizst szárazon megpirítom, majd felöntöm vízzel. Forrás után, fedő alatt (kis réssel), legkisebb lángon a vizet lassan elforralom, majd továbbra is lefedve hagyva állni hagyom, hogy a rizs tovább puhuljon.
A mángold és a cékla szárát felaprítom, a leveleket csíkokra vágom. Kevés olívaolajon először a szárakat, majd a borsót, végül a mángoldot megpárolom, végül a rizzsel összekeverem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...